Sot është Dita Botërore e Shëndetit

Dita Botërore e Shëndetit është një forum për informim dhe diskutim rreth shëndetit në botë.

Caktimi i ditës Botërore të Shëndetit ishte një nga aktet e para zyrtare të Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH).

Për dallim nga vitet tjera, kur institucionet përkatëse të Kosovës kanë zhvilluar aktivitete për çështje të caktuara shëndetësore, sot nuk kanë njoftuar për mbajtjen e ndonjë aktiviteti.

Kosova është pjesë e Organizatës Botërore të Shëndetësisë, ku janë edhe 193 shtete tjera anëtare. /Telegrafi/