Sot protestë në Prishtinë, kërkohet shkarkimi i kryeprokurorit Lumezi

Shoqëria civile ka organizuar një protestë, ku kërkohet dorëheqja e kryeprokurorit të shtetit, Aleksandër Lumezi dhe fillimi i procesit të vetingut

Kjo protestë do të mbahet në sheshin “Zahir Pajaziti” duke filluar nga ora 18:00.

Ndryshe, kjo kërkesë për largimin e Aleksandër Lumezit, nga posti i kryeprokurorit të shtetit, ka ardhur pas akuzave të ish-prokurorit Elez Blakaj, për politizim të Prokurorisë kosovare.