Të paktën 15 të vrarë nga shpërthimi në një shkollë në Afganistan

Të paktën 15 nxënës kanë humbur jetën në një shpërthim të fuqishëm që ndodhi gjatë namazit të drekës në një medrese në rajonin Samangan në veri të Afganistanit.

Zëdhënësi i Ministrisë së Brendshme të qeverisë së përkohshme të Talebanëve, Abdul Nafi Takor në një deklaratë për media tha se shpërthimi ndodhi gjatë namazit të drekës në medresenë Al-Jihad e cila ndodhet në zonën Aybek në rajonin Samangan.

Takor njoftoi se në shpërthim humbën jetën të paktën 15 nxënës dhe se shumë të tjerë janë plagosur.

Në vendin e ngjarjes janë dërguar ekipet e ndihmës së parë. Ndërkohë vihet në dukje se shpërthimi nuk është marrë përsipër nga askush.

Talibanët thonë se janë të përqendruar në sigurimin e vendit të shkatërruar nga lufta që kur morën kontrollin e vendit vitin e kaluar.

Megjithatë, disa sulme kanë ndodhur muajt e fundit, disa prej të cilave janë marrë përsipër nga grupi i armatosur ISIL (ISIS).

Obaidullah Baheer, i cili jep mësim në Universitetin Amerikan të Afganistanit, i tha Al Jazeeras se njerëzit janë tronditur nga sulmi.

“Është kaq e pakuptimtë, shumica e këtyre njerëzve, viktimat, janë fëmijë. Kjo është një shkollë fetare. Pra, ajo kundërshton logjikën dhe është e keqe”, tha ai.

“Kjo thjesht ka për qëllim përhapjen e frikës. Është për të treguar se askush nuk është i sigurt. Është për të treguar se ata do të godasin dhe qëllimi përfundimtar i terrorit është përhapja e terrorit dhe kjo është ajo që ata po arrijnë të bëjnë.”

Numri i të vrarëve mund të rritët pasi ka shumë të plagosur rëndë.