Të paktën 8 të vr’arë në su’lmet iz’raelite teksa prisnin kamionët e ndihmës në Ra’fah

Të paktën tetë palestinezë u vranë nga zjarri izraelit ndërsa tregtarët dhe rojet civile prisnin kamionët komercialë përgjatë rrugës kryesore lindore të Rripit të Gazës.

Një numër i panjohur njerëzish u plagosën në sulm dhe u dërguan në Spitalin Evropian të Gazës.

Sulmet vijnë një ditë pasi ushtria izraelite tha se do të “ndalonte” operacionet në rrugën kryesore të ndihmës në Gazën jugore për 11 orë çdo ditë për të lehtësuar dërgimin e ndihmave humanitare shumë të nevojshme për mijëra njerëz të uritur.