Tërnava mbron luftën e UÇK-së: Kemi luftuar të gjithë së bashku pa dallim feje

Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava, ka lartësuar luftën e UÇK-së, duke thënë se asaj iu bashkuan djem e vajza pa dallim feje.

Tërnava para mediave ka thënë se luftën për çlirim të popullit të Kosovës nuk mund ta mohojë askush, shkruan lajmi.net.

Madje ka thënë se ata që po tentojnë të bëjnë ndarje mes shqiptarëve, kanë qëllime të caktuara.

“Ushtria Çlirimtare e Kosovës ka qenë është dhe do të mbetet e shenjtë. Luftën për çlirimin e vendit nuk mund ta mohojë askush, mund të dënohen individ me apo pa arsyeje, por assesi të nëpërkëmbet lufta e UCK-së. U munduan që më rastin e këtij gjykimi të na ndajnë në të krishterë e myslimanë, mirëpo ato janë të qëllimta që të bëjnë ndarje tek shqiptarët, ne e dimë se jemi një komb, kemi luftuar të gjithë së bashku pa dallim feje e province, kemi luftuar vetëm që sot të jemi të lirë”, deklaroi ai.