Tesla Model S thyen rekord në Norvegji gjatë një testi për distancë në mot të ftohtë

Tesla Model S ka thyer rekord në një test të ri me distancë të gjerë të motit të ftohtë, test që u bë në Norvegji.

Për vite me radhë, Norvegjia ka kryer teste të gjera të gamës dhe efikasitetit në mot të ftohtë, gjë që është një shqetësim për shumë blerës potencialë të automjeteve elektrike që jetojnë në rajone me dimër të ashpër.

Testi i këtij viti ishte më i gjerë deri më sot me 29 modele të ndryshme EV, transmeton Telegrafi.

Tesla Model S vodhi shfaqjen këtë vit.

Pasi nuk u shit në Evropë për gati dy vjet pas një rifreskimi të dizajnit, Model S iu bashkua testit të gamës së dimrit dhe ia doli në mënyrë fenomenale.

Testet u kryen në këtë rrugë midis Oslos dhe Hjerkinn në temperatura midis minus 5 gradë Celsius dhe minus 10 gradë Celsius.

Modeli S – që përfundoi në 530 kilometra, vetëm 16.40 për qind më pak se diapazoni i reklamuar prej 634 kilometra WLTP – është automjeti i vetëm në listë që ka kaluar 450 kilometra.

Kjo është shumë më e mirë se shumica e automjeteve të tjera të testuara, të cilat panë që diapazoni i tyre të ndikohej më afër 20-30 për qind nga moti i ftohtë.

Mercedes EQE 300 është konkurrenti më i afërt i Tesla Model S që u testua dhe pa një devijim masiv prej 33 për qind nga diapazoni i tij i reklamuar.

Në listën e mëposhtme gjenden disa prej makinave që patën rezultat në këtë testim.