Tesla Roadster mbush 15 vjeç, ende nuk ka asnjë shenjë të versionit të ri

Tesla Roadster, i vlerësuar nga disa për lansimin e revolucionit EV, mbushi 15 vjet. Derisa festojmë Roadsterin origjinal, nuk ka ende asnjë shenjë të versionit të ri që premtoi Tesla.

Ndonëse Tesla Roadster nuk ishte saktësisht një program i suksesshëm automjetesh më vete, ai pati sukses në qëllimin e tij për të treguar se mund të keni një automjet elektrik bindës që mund të konkurrojë me makinat me gaz në segmentin e tij – makina sportive, në këtë rast.

Si një program automjetesh, nuk doli mirë, me vetëm rreth 2,000 njësi të prodhuara dhe grupet e prodhimit të hershëm duhej të punonin shumë pasi Tesla nuk arriti të bashkonte me sukses teknologjitë nga partnerët e hershëm AC Propulsion dhe Lotus.

Pas atyre pak grupeve të para të vështira në vitin 2008 dhe 2009, Tesla filloi të bënte hapat e saj dhe bëri shumë klientë të lumtur me Roadster; shumë prej tyre janë ende duke përdorur automjetet e tyre më shumë se një dekadë më vonë.

Dje, Telsa festoi 15 vjetorin e dërgesave të para të Tesla Roadster:

Është me të vërtetë një ditë për të festuar për entuziastët e EV, pasi ekziston një argument i fortë për t’u bërë që Tesla Roadster origjinal nisi rigjallërimin e automjeteve elektrike në vitet 2000, pasi përpjekja e fundit për të ringjallur teknologjinë vdiq në vitet 1990.