Tesla shkarkon ekipin e saj të marketingut vetëm disa muaj pas krijimit

Vetëm katër muaj pas lansimit të një ekipi të dedikuar për marketing dhe rritje në fillim të vitit 2024, Tesla thuhet se ka pushuar papritmas të gjithë departamentin.

Kjo lëvizje befasuese përfshin liderët e ekipit Alex Ingram dhe Jorge Milburn, duke lënë shumë të shtrojnë pyetjen nëse Tesla “po godet frenat” në planet e saj të shpallura më parë për rritjen e promovimit të markës.

Në maj të vitit 2023, Elon Musk u premtoi investitorëve Tesla “do të provonte pak reklama dhe do të shihte se si do të shkonte”.

Pas kësaj, Bloomberg raporton se Tesla filloi ndërtimin e një ekipi marketingu në janar.

Megjithatë, mes sfidave të ndryshme, kompania tani ka pushuar nga puna rreth 40 anëtarë të atij ekipi.

Për të thënë të vërtetën, Tesla po përballet me një problem të vështirë.

Shifrat e shitjeve për tremujorin e parë 2024 tregojnë një rënie shqetësuese prej 13.3% krahasuar me vitin e kaluar.

Për të shtuar presionin, Cybertruck i shumëpërfolur po përballet me një tërheqje në shkallë të plotë