Testi i ri i gjakut mund të detektojë më shumë se 20 lloje të kancerit

Një test i ri gjaku mund të kapë më shumë se 20 lloje të ndryshme të kancerit, sugjerojnë studimet.

Shkencëtarët e Universitetit të Harvardit krijuan një provë që kërkon ndryshime gjenetike të lidhura me zhvillimin e tumoreve, transmeton lajmi.net.

Kur u provua në afro 3,600 mostra gjaku, ajo në mënyrë korrekte identifikoi pacientët me kancer në 99.4 përqind të rasteve, me vetëm 0.6 përqind duke u diagnostikuar gabim.

Shkencëtarët shpresojnë që testi i tyre do të lejojë që pacientët të diagnostikohen dhe trajtohen më shpejt, duke rritur mundësinë e tyre për sukses.

Është e paqartë kur mund të jetë në dispozicion.

Rezultatet e plota do të paraqiten në Kongresin e Shoqatës Evropiane për Onkologji Mjekësore 2019 në Barcelonë.