Top Gear e krahasoi Space Shuttle me Bugatti Chiron

A mundet Bugatti Chiron me 1600 kuaj/fuqi të mundë Space Shuttle që ka fuqi mbi 37 milionë kuaj/fuqi?

Top Gear arriti në Qendrën Hapësinore Kennedy, pjesë e pistës së përdorur nga Space Shuttle deri në vitin 2011.

Pista ajrore e gjatë saktësisht tre milje tani përdoret për të thyer rekorde shpejtësie dhe javët e fundit është përdorur nga Bugatti për testime aerodinamike.

Të dhënat zyrtare thonë se Space Shuttle lëviz me shpejtësi 110 m/s, pra 396 km/h gjatë uljes. Me aktivizimin e parashutës, shpejtësia bie në 95 m/s ose 342 km/h. Këto janë shpejtësitë kundër të cilave Bugatti duhet të shkojë.

Top Gear mori mundësinë për të drejtuar performancën Super Sport që arrin 200 km/h në vetëm 5.8 sekonda.

Të dhënat e fabrikës thonë se mund të shkojë deri në 440 km/h. Se si ia doli Bugatti në këtë pistë, shikoni më poshtë.