Tuneli i Bosforit, infrastruktura që ju lë pa fjalë (VIDEO)

Tashmë ju mund të zhyteni nën Bosfor, nëse e vizitoni Turqinë. Ky tunel në Stamboll është tuneli i parë nënujor, interkontinetal, i cili lidhë Europën dhe Azinë.

Ky tunel u mundëson njerëzve të kalojnë nga njëra pjesë e qytetit në kontinentin tjetër për vetëm 4.5 minuta.

Tuneli ka dy kate dhe është i siguruar mirë kundër tërmeteve dhe cunamit. Projeti kishte mbaruar para 6 vitesh, ndërsa tani do të vihet në perdorim. Eshtë i gjatë 5 kilometra, ndërsa më shumë se 100.000 makina do të kalojnë nëpër të. Përvec tjerash, ky tunel është” shpresa” që do të shkaroj trafikun e ngarkuar të metropolit të Stambollit. /MESAZHI/