Turqia godet rëndë ISIS-in në Siri

Ushtria turke ka goditur 38 objektiva të organizatës terroriste ISIS, dhe ka shkatërruar 16 objektiva të tjera. Lajmin e bën të ditur ushtria turke.

Përmes njoftimit,  shtabi i përgjithshëm turk bëri të ditur se avionët turq kanë goditur në mënyrë ajrore ISIS-in, duke shkatërruar 16 objektiva, nga to 12 objekte.
Dita e djeshme shënoi ditën e 32-të të Operacionit “Mburoja e Eufratit”, e cila filloi muajin e kaluar.

Turqia ka thënë se ky operacion ka për qëllim forcimin e sigurisë së kufijve, duke mbështetur forcat e koalicionit, dhe duke eliminuar kërcënimin e paraqitur nga organizatat ekstremiste, veçanërisht ISIS-i.
Operacioni është në përputhje me të drejtën e vendit për vetëmbrojtje, dhe buron nga traktatet ndërkombëtare që u japin të drejtë forcave të armatosura të Turqisë të mbrojnë vendin nga kërcënimet. /MESAZHI/