Ushtria shqiptare i bashkohet stërvitjes “Anadolu 21”, Kosova merr pjesë si vëzhguese

Shqipëria i është bashkuar stërvitjes ushtarake “Anadolu 21” e cila ka nisur më 28 qershor.

Në këtë stërvitje marrin pjesë shtete si Turqia, Azerbaxhani, Katari, Kazakistani, Pakistani dhe Uzbekistani.

Në këtë stërvitje marrin pjesë si vëzhgues edhe Kosova me Mongolinë. Organizator i kësaj stërviste janë Forcat Speciale të Shtabit të Përgjithshëm të Turqisë.

Ajo zhvillohet në Ankara dhe sipas Ministrisë së Mbrojtjes turke, qëllimi është zhvillimi i miqësisë, bashkëpunimi dhe koordinimi ndërmjet elementëve të Forcave Speciale, për të ndarë informacionin dhe përvojën reciproke si dhe zhvillimin e aftësisë për të kryer operacione së bashku.

Kjo stërvitje vjen pas asaj të “Defender 21” e organizuar nga NATO dy muajt e fundit që u zhvillua në pjesën më të madhe në territorin shqiptar.