Voziti së prapthi me 210 kilometra, një Audi të modifikuar që prodhon 1,200 kuaj fuqi (Video)

Manovrim i mahnitshëm, megjithëse në një shpejtësi enorme

Shumë vetura mund të voziten me shpejtësi mbi 200 kilometra në orë dhe atë për pak sekonda, por kur janë duke lëvizur përpara, kur voziten së prapthi është situatë tjetër.

Për të arritur rekord në vozitjen së prapthi, një Audi A3 është modifikuar në atë formë, që të prodhojë 1,200 kuaj fuqi. Kjo është mundësuar nga sistemi 4ePerformance concept, që ka katër motorë të fuqishëm.

Shpejtësinë prej 210 kilometrave në orë, ky Audi e zë për shtatë sekonda, që është vetëm gjysma e saj që i duhet modelit me motorët e zakonshëm.

Fuqinë e lartë nuk mund ta arrijë çdo shofer, por kjo u desh të kryhej prej pilotit profesionist Daniel Abt. Pas disa përpjekjeve, ai arriti edhe shpejtësinë e duhur, të lëvizjes më të shpejtë së prapthi deri më tani.