Vritet gazetarja irandeze gjatë raportimit, shteti e quan sulm terrorist

Ka nisur një hetim vrasje pasi një gazetare e re u qëllua për vdekje pas një nate të trazirave në Londonderry në Irlandën e Veriut.

Policia e përshkruan atë si një “incident terrorist” që ndodhi si shkas i “dhunës së orkestruar”. Gruaja e vdekur është 29-vjeçarja Lyra McKee, gazetare e cila po mbulonte trazirat.

Përndryshe, forca politike republikane fajësohen për dhunën. Ajo u pwrcoll me tw shtwna armwsh dhe heshje bombash benzine në zonën Creggan të qytetit, të cilës nacionalistët shpesh i referohen si Derry.

Tensionet po ndodhin përpara Pashkëve. Shumë republikanë irlandezë përkujtojnë kryengritjen e armatosur kundër sundimit britanik në vitin 1916, që u bë i njohur si Ngritja e Pashkëve.