Zyra e medias e Gazës shënon 200 ditët e gjenocidit

Zyra e medias e Gazës thotë se publikoi “shifra kyçe” të përditësuara për të shënuar 200 ditë që kur Izraeli filloi sulmin e tij vdekjeprurës në enklavën e rrethuar.

Këtu janë disa nga shifrat më kryesore, sipas zyrës:

Të paktën 34,183 palestinezë janë vrarë, duke përfshirë 14,778 fëmijë.

Mijëra të tjerë mbeten të zhdukur ose të bllokuar nën rrënoja.

Rreth 30 fëmijë kanë humbur jetën për shkak të përhapjes së “urisë” në disa pjesë të Rripit.

Të paktën 485 anëtarë të stafit mjekësor janë vrarë.

Më shumë se 77,140 palestinezë kanë pësuar lëndime.

Rreth 17,000 fëmijë kanë humbur njërin ose të dy prindërit.

Më shumë se një milion njerëz janë prekur nga sëmundjet infektive për shkak të zhvendosjeve të përsëritura.

Rreth 310 anëtarë të stafit mjekësor dhe 20 gazetarë janë arrestuar nga forcat izraelite.

Të paktën 2 milionë palestinezë tani janë të zhvendosur brenda në Gaza.