10 fakte intriguese mbi shërbimet sekrete amerikane

Shërbimi Sekret i Shteteve të Bashkuara është i mbuluar me mister dhe mite. Kush janë këta njerëz të rreptë në kostume të zeza? Ata shfaqen me size, kufje në vesh dhe me pamje tërësisht të akullt.

Më poshtë mund të lexoni disa fakte rreth këtyre agjentëve të posaçëm

  1. Duart e tyre janë gjithmonë të gatshme.

Nëse keni një vështrim më të afërt tek agjentët në foto, do të vini re se duart e tyre janë gjithmonë në belin e tyre. Pozicioni i tyre i gishtit mund të ndryshojë, por kuptimi është gjithmonë i njëjtë: agjentët janë të gatshëm të reagojnë shpejt dhe të rrisin armët e tyre.

  1. Ndonjëherë ata dështojnë gjithashtu.

Në ditët e sotme është vërtet e vështirë për të fshehur asgjë, dhe një gabim i Shërbimit Sekret nuk është përjashtim. Kishte një histori që Barack Obama hipi në një ashensor me një oficer të armatosur kur një burrë me një thikë hyri në bazën e Shtëpisë së Bardhë duke u hedhur mbi gardh.

  1. Ata kurrë nuk vene syze dielli jashtë.

Në filmat, agjentët gjithmonë veshin syze dielli dhe kostume të zeza. Agjentët e vërtetë kurrë nuk përdorin syze dielli gjatë misionit të tyre, pasi ata mund të humbin diçka të rëndësishme për shkak të dritës së verdhë ose mungesës së dritës

  1. Shërbimi Sekret nuk u themelua për të mbrojtur presidentin.

Edhe sikur të ishte krijuar atë mëngjes, nuk do ta shpëtonte jetën e Lincolnit, sepse qëllimi kryesor i saj ishte të përballonte falsifikimet dhe mashtrimet financiare. Në fakt, organizata ende merret me çështje të tilla.

  1. Shërbimi Sekret u themelua në ditën kur Lincoln u vra.

Ishte Hugh McCulloch, Sekretari i Thesarit, i cili sugjeroi krijimin e Shërbimit Sekret. Ai e paraqiti idenë e tij tek Abraham Lincoln më 14 prill 1865.

  1. Ata mbajnë selinë e tyre sekret.

Selia e Shërbimit Sekret gjendet në Uashington në një ndërtesë pa ndonjë shenjë identifikimi. Nuk ka as edhe kanaqe plehrash pranë (kështu që nuk ka vend për të instaluar një bombë). Ndërtesa ndodhet në një rrugë me një emër shumë të shkurtër: H Street.

  1. Ekziston vetëm një agjent i cili u vra në krye të detyrës.

Nëse një agjent sakrifikon jetën e tyre për presidentin, ata e bëjnë atë vullnetarisht. Në të vërtetë, kishte vetëm një rast në histori kur një oficer i Shërbimit Sekret vdiq: Leslie Coffelt u vra më 1 nëntor 1950, duke mbrojtur Harry Truman.

  1. Ata gjithmonë monitorojnë dhe regjistrojnë gjithçka.

Agjentët gjithmonë përdorin sa më shumë kamera sa munden. Me të vërtetë ndihmon shumë kur bëhet fjalë për zgjidhjen e një incidenti dhe gjetjen e një autori të krimit. Pas vrasjes së Kennedy, u vendos që të ketë një makinë që ishte përgjegjëse për regjistrimin e videos në një sferë presidenciale.

  1. Ata nuk betohen të vdesin për presidentin e tyre.

Është një mit i Hollivudit. Nuk ka betim të tillë në jetën reale. Asgjë personale, zoti President!

  1. Ata ndjekin të gjitha letrat kërcënuese.

Nuk është një mit. Shërbimi Sekret kontrollon të gjitha letrat elektronike dhe letrat që përmbajnë kërcënime (madje edhe jocular). Kjo organizatë gjithashtu ka një bazë të dhënash me mijëra lloje bojë për ta bërë procesin e hetimit më të lehtë.