10 vende misterioze që ndalohen për tu vizituar – Foto

Lista e meposhtme na tregon se cilat vende ne bote jane te ndaluara te vizitohen per turistet, dhe na shpjegon arsyet pse.

10. Club 33, Disneyland, SHBA

Image result for club 33 disneyland
Edhe pse nuk eshte nen kontrollin qeveritar, eshte e pamundur te hysh ne kete klub. I vendosur në pjesën e re të parkut të Nju Orleans Square, ky është një klub për anëtarë ekskluzivë. Disa kanë pritur gjithë jetën e tyre për të hyrë, he nuk e kanë siguruar kurrë lejën. Nuk ka asnjë vlerë që të hysh, përveç se thjeshtë që të thuash se je anëtar. Klubi kushton 10,000 $ në vit me një tarifë fillestare për t’u bashkuar prej 25,000 dollarë, dhe ju nuk merrni asgjë në këmbim.

9. Arkivi i fshehtë i Vatikanit, Qyteti i Vatikanit

Image result for vatican secret archives

Ata që duan të hyjnë në këtë librari për qëllime kërkimore, duhet të kalojnë në një procedurë tejet rigoroze. Por nëse shkon aty për ndonjë gjë të botuar para vitit 1939, harroje. Ato janë të paartishme.

Shpella bohemiane, Kaliforni

Related image

Ky është vendi i fshehtë në pyjet e Kalifornisë, ku vetëm më të pasurit dhe më të pushtetshmit e botës mund të shkojnë. Politikanë të rangjeve të lartë mblidhen aty për të bërë gjëra pak a shumë të cuditshme. Xhorxh Bushi dhe të tjerë kanë folur me shaka për ato që ndodhin aty. Eshtë thënë se atje kanë ndodhur rituale të cuditshëm dhe ngjarje, por askush nuk e pranon haptazi.

RAF, Menuith Hill, Britani

Image result for menwith hill

Thuhet se është në gjendje të pikasë cdo lloj sulmi me raketë përreth botës. Ky është vendi më i madh monitorues elektronik ibotës.

Shpellat Lascaux, Dordogne, Francë

Image result for lascaux dordogne france

Një vend i ruajtur me kujdes i Trashëgimisë Botërore, vetëm pak shkencëtarë kanë të drejtë që të hyjnë, për shkak të lashtësisë dhe natyrës së veprave të rëndësishme të lashta që ndodhen aty brenda.

Metro 2, Moskë, Rusi

Image result for metro 2 moscow russia

Mbështjellur me mister, një teori thotë se ky sistem nëntokësor hekurudhor ruhet për agjentët e fshehtë rusë dhe zyrtar të lartë qeveritarë.

Hendeku i Pishave, Australi

Image result for pine gap australia

Njohur si Zona 51 e Australisë, ky është i vetmi vend në Australi ku ndalohet fluturimi.

Mezhgorie, Republika e Bashkortostanit, Rusi

Image result for mezhgorye bashkortostan

Një prej qyteteve më misteriozë në botë, u ndërtua fillimisht për të ruajtur nga ndonjë sulm bërthamor në kryeqytet. Pavarësisht ndryshimeve në politikë dhe garën e armatimit bërthamor, nuk ndryshim ndalim kalimi në zonë, dhe ajo është e ruajtur fort gjatë gjithë kohës.

Dhoma 39, Fenian, Korea e Veriut

Image result for room 39 north korea

Njohur gjithashtu si Zyra 39, kjo është një degë e fshehtë e qeverisë koreano veriore, që prodhon financime për udhëheqjen e partisë, përmes përdorimit të tregtisë së paligjshme të drogës, si dhe kontrabandën e mallrave të paligjshme.

Zona 51, Nevada, SHBA

Image result for 51 area nevada

Asnjë listë si kjo nuk do të ishte e plotë, pa përfshirë Zonën 51. Kjo është shtëpia e famshme e eksperimenteve të fshehta qeveritare, përplasjeve aliene, etj. As edhe Obama nuk e di se cfarë ka aty.