5 muaj bllokadë, çfarë po ndodhë me Katarin?

Ministri i jashtëm i Katarit ka kritikuar fqinjët arabë për bllokadën e vazhdueshëm ekonomike të vendit, duke deklaruar se presidenti i SHBA-ve, Donald Trump po rrit përpjekjet për zgjidhje diplomatike të krizës.

Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al Thani i dha këto deklarata në Paris, ku edhe ishte pjesëmarrës në një diskutim të organizuar nga Instituti Francez i Marrëdhënieve Ndërkombëtare.

Kuvajti ka udhëhequr përpjekjet e ndërmjetësimit midis Katarit dhe vendeve bllokuese, por pa sukses deri më tani.

Pasi bllokada tani po hyn në muajin e pestë, Katari ka kërkuar rrugë dhe burime alternative të tregtisë.

Aleati më i ngushtë i vendit, Turqia, ka dërguar dhjetëra avionë me furnizime ushqimore, që nga fillimi i bllokadës.

Fondi Monetar Ndërkombëtar tha muajin e kaluar se Katari ka vepruar në mënyrë efektive në mbrojtjen e ekonomisë së saj kundër sanksioneve të Gjirit. /MESAZHI/