96 pacientë po trajtohen në klinikat dhe spitalet COVID

96 pacientë janë duke u trajtuar në spitalet e përgjithshme dhe dy klinikat COVID të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës.

Në njoftimin e ShSKUK-së thuhet se bazuar nga raportimet që kanë bërë këto njësi, në trajtim janë 96 pacientë, 26 nga ta të konfirmuar si COVID-19 pozitivë, 65 me oksigjeno-terapi dhe 1 në gjendje të rënduar shëndetësore.

Në QKUK janë të shtrirë 68  pacientë, 11  të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë, 1 në gjendje të rënduar dhe 53  me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave:

Klinika Infektive, 11  pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 39 pacientë+18 pacientë post-covid në Klinikën Infektive

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 28  pacientë

15 të konfirmuar pozitivë

12 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme

Spitali i Prizrenit, 5 pacientë

Spitali i Gjakovës, 1  pacientë

Spitali i Pejës, 5 pacientë

Spitali i Gjilanit, 11  pacientë

Spitali i Mitrovicës, 2  pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 2 pacientë