Anketa e Mesazhi.com: VV dhe AAK në balotazh për Prizrenin

Sipas renditjes zyrtare të Komisionit Qendror Zgjedhor, këta janë kandidatët që garojnë për kryetar të Prizrenit: Mytaher Haskuka nga Lëvizja Vetëvendosje, Sencar Karamuqo nga KDTP, Veton Qipa nga Alternativa, Zafir Berisha nga Nisma për Kosovën, Osman Krasniqi nga AKR-ja, Nexhmedin Ramdani nga partia Fjala, Hatim Baxhaku nga LDK-ja, Lulzim Kabashi nga AAK-ja, Emilia Rexhepi nga NDS-i dhe Shaqir Totaj nga PDK-ja.

E Mesazhi.com  ka realizuar një anketë online ku qytetarët kanë pasur mundësi të votojnë për kandidatin e preferuar. Në këtë anketë kanë marrë pjesë 552 respodentë, nga të cilët 221 kanë votuar për kandidatin e VV-së, 193 të AA-së, 57 Partisë Fjala, 39 LDK-së, 36 PDK-së dhe 6 KDTP-së.

Nga kjo anketë del që Vetëvendosje do të fitojë 40 për qind të votave, ndërsa AAK 35 për qind të votave./Mesazhi.com/