Arrival emëron drejtor të ri ekzekutiv teksa përpiqet të kthejë suksesin e saj

Themeluesi dhe drejtori ekzekutiv i Arrival, Denis Sverdlov, do të jep dorëheqje nga kjo pozitë dhe do të zëvendësohet nga kryetari aktual i bordit – Peter Cuneo. Ka pak shpresë për kompaninë e dëmtuar, sepse Cuneo është një ekspert i kthimit të pasurive, ai jo vetëm që e shpëtoi kompaninë Marvel nga falimentimi, por vazhdoi t’ia shiste Disney-t 52 euro (54 dollarë) një aksion – 3.84 miliardë euro (4 miliardë dollarë në total).

Sverdlov do të zërë vendin e Cuneos dhe do të bëhet Kryetar i bordit të kompanisë. Mbërritja kaloi nga plane të mëdha dhe zgjerimi i një portfolio automjetesh elektrike, duke përfshirë furgona, autobusë dhe madje edhe një makinë pasagjerësh, në nevojën për të shkurtuar fuqinë punëtore dhe mbylljen e të gjitha projekteve në mënyrë që të mbijetojë me sasinë e mbetura të parave.

Kompania po fokusohet në dërgimin e furgonave të saj në tregun amerikan dhe po planifikon lëvizjen e saj në Amerikën e Veriut. Sipas Arrival, kreditë e taksave për veturat elektrike në SHBA për automjetet dhe për prodhuesit janë linja e shpëtimit që i duhet kompanisë për të mbijetuar, raporton Arena EV.

Detyra kryesore e Peter Cuneo tani do të jetë gjetja e investitorëve për të mbështetur kompaninë me kërcënimin e falimentimit që është afër. Kompania ka humbur një tjetër ekzekutiv kohët e fundit, presidentin dhe shefin e strategjisë, Avinash Rugoobur, i cili dha dorëheqjen dhe tani po shërben si anëtar bordi.

Teknikisht Arrival ka ende një “litar shpëtimi” – në një formë prej 10,000 automjetesh të porositura nga UPS. Edhe pse kjo është një porosi jo detyruese, UPS-ja i qëndron pranë dhe nëse Arrival arrin të prodhojë furgonin e tij elektrik, kjo porosi do të jetë ajo që do të sjellë të ardhura vjetore të larta për herë të parë në 7 vjet.

Ndërsa kompania po planifikon të zhvendosë prodhimin në SHBA, selia e saj në Mbretërinë e Bashkuar po kalon në ofrimin e pajisjeve të saj të testimit dhe vërtetimit për klientët e automobilave. Arrival përgjatë viteve ka zhvilluar pajisjet dhe procedurat e veta të testimit me cilësi të lartë dhe në fakt është në një pozicion unik për të ndihmuar kompanitë e tjera me zhvillimin e produkteve dhe teknologjisë së tyre.