Basha i thotë “PO” propozimit amerikan

Në Shqipëri opozita deklaroi se ajo ka pranuar plotësisht propozimin e integruar nga zëvendësndihmëssekretari amerikan i Shtetit, Hoyt Brian Yee, në përpjekje për të kapërcyer krizën politike në vend duke mundësuar përfshirjen e partive opozitare në procesin zgjedhor.

Kryetari demokrat Lulzim Basha, iu drejtua sot me një letër të shkurtër kryeministrit Edi Rama duke kërkuar që dhe shumica ta pranojë pa kushte.

E majta duket se refuzon ndryshimin e datës së zgjedhjeve e cila sipas së ashtuquajturës Paketa McAllister, mund të jetë më 16 korrik.