Bashkësia Islame serbe i quan të paskrupullt personat që rrahën kosovarët

Rrahja brutale e dy kosovarëve nga disa huliganë serbë në Novi Sad ka nxitur reagime të shumta në Beogradhe Prishtinë.

Së fundmi, edhe myftiu i Vojvodinës, Muhammed ef. Ziljkiç ka dënuar aktin në fjalë. Duke folur në emër të BIK-ut serbë, ai ka thënë se veprimet e tilla synohen të bëhen nga persona të papërgjegjshëm.

“Bashkësia Islame e Serbisë ka shprehur shqetësim në lidhje me besimtarët e saj për shkak të sulmeve që kanë ndodhur në natën mes të shtunës dhe të dielës, ku dy të rinj shqiptarë u sulmuan. Veprimet e tilla nuk sjellin të mira. Veprimet të tilla bëhen duke u përpjekur për të minuar harmoninë e mirë që mbizotëron në mesin e qytetarëve tanë. Novi Sad është qyteti ynë, një qytet për të gjithë qytetarët, pa pagesë. Vlerësojmë se kjo është puna e individëve të paskrupullt të cilët vetë nuk e di pse ata e sulmuan dy të rinj të cilët nuk kanë provokuar”, thuhet në reagim.

BIK-u i Serbisë, në emër të myftiut të Vojvodinës, dhe në emër të të gjithë njerëzve të Novi Sadit, nuk e mbështesin këtë lloj dhune. Ata kanë parlajmëruar se do ta vizitojnë të riun kosovar që gjendnet në spitalin e qytetit.