Biseda me vetveten nuk është shenjë e çmendurisë

Duke folur me veten ndihmon njerëzit të ndihen më pak të shqetësuar dhe më shumë i bëjnë ata të kontrollojnë emocionet e tyre, thonë hulumtimet e reja.

Njerëzit i përgjigjen më mirë imazheve negative ose trondisin kujtime nga e kaluara e tyre kur ata pyesin veten se si ndjehen në personin e tretë, zbuloi një studim.

Autori i studimit, Dr Jason Moser nga Universiteti Shtetëror i Miçiganit, tha se duke iu referuar vetes në personin e tretë, i bëjnë njerëzit të mendojnë për veten e tyre më të ngjashëm me atë se si mendojnë për të tjerët dhe mund të shihni dëshmi për këtë në tru.

Sipas tij kjo i ndihmon njerëzit të fitojnë një distancë të vogël psikologjike nga përvojat e tyre, të cilat shpesh mund të jenë të dobishme për rregullimin e emocioneve.

Tutje është thënë se ka shumë implikime të rëndëesishme që këto gjetje kanë për të kuptuar se si vepron vetëkontrolli dhe se si t’i ndihmojnë njerëzit të kontrollojnë emocionet e tyre çdo ditë/Mesazhi/