BMW lanson modelet sportive të serisë 1, serisë 2 dhe serisë 3 në Australi

BMW ka prezantuar një sërë modelesh të reja të markës ‘Sport’ në Australi, të përbërë nga 118i Sport, 218i Sport, 320i Sport dhe 330e Sport PHEV.

Sipas mediave të huaja, duke filluar me BMW 118i Sport, ai vjen standard me veçori duke përfshirë paketën Sport Line, Live Cockpit Professional, Connected Package Professional, Intelligent Personal Assistant, Apple CarPlay dhe Android Auto, Driving Assistant, Parking Assistant, ulëse sportive, rrota 17 inç , dhe ofrohet ekskluzivisht në ngjyrë të zezë.

Kjo do t’ju kushtojë blerësve vendas 48,900 dollarë AU (34,904 dollarë).

Më pas është 218i Sport i cili bazohet në modelin Gran Coupe.

Ai vjen standard me të gjitha tiparet e lartpërmendura të 118i Sport dhe ka një çmim prej 53,900 AU$ (38,473$).

Më pas kalojmë te çifti i modeleve të Serisë 3, 320i Sport dhe 330e Sport PHEV.

Çmimet për 320i Sport fillojnë nga 69,900 dollarë AU (49,894 dollarë) ndërsa 330e Sport PHEV është në dispozicion nga 77,900 dollarë AU (55,605 dollarë).

Të dy modelet përfshijnë paketën Sport Line, Live Cockpit Professional, Connected Package Professional, Intelligent Personal Assistant, Apple CarPlay dhe Android Auto, Driving Assistant, Parking Assistant, ulëset sportive, rrotat 18 inç dhe një dekorim të jashtëm të zi.

Dallimi i vetëm midis të dyjave është se 330e Sport PHEV ka më tepër një ekran Head-Up.

BMW Australia ka konfirmuar se të gjitha modelet do të jenë të disponueshme nga shitësit në të gjithë vendin deri në fund të tremujorit të parë.

Për fund bëhet e ditur se 118i dhe 218i fuqizohen të dy nga një turbocharged 1.5-litërsh me tre cilindra me 138 hp (103 kW) midis 4,600-6,500 rpm dhe 162 lb-ft (220 Nm) çift rrotullues nga 1,480-4,2.

Të dy modelet janë me fuqinë kryesore në rrota të përparme.

Për krahasim, 320i ka një turbocharged 2.0-litër me katër cilindra dhe me 181 hp (135 kW) dhe 221 lb-ft (300 Nm) çift rrotullues.

Ndërkohë 330e PHEV është më i fuqishmi i grupit me një turbocharged 2.0-litërsh me katër cilindra dhe një motor elektrik që prodhon një 248 kf (185 kW) dhe 310 lb-ft (420 Nm).