Brenda çantës mbretërore, çfarë mban gjithnjë me vete Mbretëresha Elizabeth

BALLATER, ABERDEENSHIRE - AUGUST 09: Queen Elizabeth II during an inspection of the Balaklava Company, 5 Battalion The Royal Regiment of Scotland at the gates at Balmoral, as she takes up summer residence at the castle, on August 9, 2021 in Ballater, Aberdeenshire. (Photo by Jane Barlow - WPA Pool/Getty Images)

Të shohësh Mbretëreshën e Britanisë pa një çantë dore me vete është shumë e rrallë dhe njerëzit janë kureshtarë se çfarë ajo mban me vete. Ekspertë që merren me familjet mbretërore, zbuluan sendet që monarku nuk i ndan kurrë nga vetja.

Mbretëresha mban gjithmonë biskota për qentë e saj dhe një fjalëkryq të shkëputur nga ndonjë gazetë kur ka mjaftueshëm kohë, si edhe një brisk xhepi që i kujton fëmijërinë. Por, ashtu si çdo grua tjetër, në çantën e saj ndodhet gjithnjë buzëkuq dhe pasqyrë. Shto këtu edhe një pako me mente, një palë syze leximi, një stilograf si edhe ëmbëlsues për pijet e saj.

Një send i pazakontë që Mbretëresha mban me vete është një grep për çantën. Ajo e vendos atë në mënyrë diskrete në tavolinën ku qëndron për të pasur më të lehtë të marrë çfarë i nevojitet pa e larguar çantën e çmuar nga vetja.

Përveç kësaj, çanta e Mbretëreshës ka edhe një funksion tjetër pasi jep sinjale të fshehta për stafin e saj. Ndërrimi i çantës nga një dorë në tjetrën nënkupton se ajo është gati për t’u larguar nga bashkëbiseduesi i saj, ndërsa vendosja mbi tavolinë do të thotë se dëshiron të largohet nga eventi./tvklan.al