Citroën Neutron: Një makinë “me koncept termonuklear!”

Duke gjykuar nga të gjitha konceptet e hijshme tërësisht elektrike që vazhdojnë të shfaqen, ne mund të themi se ku po shkon industria kur bëhet fjalë për evolucionin e dizajnit.

Por ky koncept i Citroen Neutron, megjithatë, nuk i përshtatet vërtetë formës së përgjithshme, shkruajnë mediat e huaja.

Ai është në fakt shumë më futurist se shumica e koncepteve reale që kemi hasur.

Vetura është projektuar nga Grigory Butin, i cili thotë se ai e imagjinonte makinën që ndoshta të fuqizohej nga një “reaktor termonuklear portativ (!)”.

Brenda, ajo ka një zonë të ndarë të shoferit dhe pasagjerit, zero butona fizikë dhe jo shumë komponentë të shfaqur.

Nëse ky do të ishte një koncept i vërtetë, ne mund të themi shumë se ku do të ishin ekranet, por edhe kështu, nuk duket se do të kishte vend për një ekran të madh info-argëtimi.