Dentisti zbulon një gabim të zakonshëm që e bëni derisa i pastroni dhëmbët

Të gjithë e dimë rëndësinë e larjes së dhëmbëve dy herë në ditë, por kjo nuk garanton për frymëmarrje të freskët.

Megjithatë, problemi nuk rrjedh vetëm nga harrimi i pastrimit ose përdorimi i shpëlarjes së gojës në mëngjes.

Është vërtetuar se larja e dhëmbëve tërësisht pas zgjimit dhe para gjumit parandalon krijimin e pllakave, të cilat mund të shkaktojnë sëmundje të mishrave të dhëmbëve dhe prishjen e dhëmbëve. Por një dentist zbuloi gabimin e zakonshëm që kemi bërë gjatë larjes, i cili mund të pengojë përpjekjet e juaja për të mos iu ardh era e keqe e gojës.

​Doktor Daz Singh, dentisti kryesor në Ollie dhe Darsh Liverpool, thotë se nuk duhet të lini pas dore faqet kur lani furçën. Sipas ekspertit, anashkalimi i këtyre pjesëve të gojës mund të rezultojë në erë të keqe dhe probleme të mundshme të shëndetit oral.

Duke folur për Metro, Singh tha: “Larja e dhëmbëve është një pjesë thelbësore e mbajtjes së higjienës së mirë orale dhe është e rëndësishme të përfshini gjuhën dhe faqet e brendshme në rutinën tuaj të kujdesit oral”.

“Gjuha dhe faqet e brendshme mund të mbledhin një numër të konsiderueshëm bakteresh, grimcash ushqimi dhe qelizash të vdekura. Neglizhimi i këtyre zonave mund të lejojë që bakteret të lulëzojnë, duke kontribuar në erën e keqe të gojës, formimin e pllakave dhe çështje të tjera të shëndetit oral. Shumica e erës së keqe të gojës, e njohur si halitosis, shkaktohet nga bakteret në gojë, veçanërisht në gjuhë”.

​Ai i tha se mënyra më efektive për të trajtuar erën e keqe të gojës është duke larë rregullisht gjuhën, shkruan Mirror.