Dyshoni se fëmija juaj është autik? Testi i 5 pyetjeve që zbulojnë të vërtetën

Autizmi është çrregullim neurobiologjik kompleks e shumëplanësh i zhvillimit të njeriut, pjesë e Çrregullimeve të Spektrit Autik.

Sot të paktën 1 në 88 vetë diagnostikohen me autizm, duke e bërë këtë te fundit më të shpesht se kanceri, diabeti dhe SIDA të marra së bashku.

Është diagnozë aq e gjerë sa në të mund të përfshihen individë të vleresuar me Koeficientë Inteligjence të përparuar apo edhe me vonesë të zhvillimit mendor.

Individët me autizëm mund të jenë fjalëshumë ose të heshtur, të afeksionuar ose të ftohtë, metodikë ose të çorganizuar.

Testi i 5 pyetjeve:

A përgjigjet fëmija kur e thirrni në emrin e tij?

A tregon fëmija vëmendje?

A imiton fëmija?

A reagon fëmija emocionalisht?

A merr pjesë fëmija në lojëra mimike?