A e keni ditur se…?! Arkitekti i Xhamisë ‘Blu’ në Stamboll ka qenë shqiptar

Xhamia e Sulltan Ahmedit (Turqisht: Sultanahmet Camii) i njohur ndryshe si Xhamia e kaltërt ose Xhamia Blu, është një prej xhamive më të njohura dhe më të vizituara në Stamboll.

Është ndërtua nga viti 1609 deri në vitin 1616 gjatë sundimit së Ahmedit të I, sulltani e Perandorisë Osmane. Arkitekti i xhamisë është shqiptari Sedefqar Mehmet Aga Biçakçiu nga Elbasani.

Shumë pak e dinë për arkitektin e njohur shqiptar që la gjurmë në arkitekturën mahnitëse të këtij destinacioni të njohur në Stamboll. /MESAZHI/