Falet namazi i Kurban Bajramit

Manifestimi qendror kushtuar festës së Kurban Bajramit u mbajtë në “Xhaminë e Madhe” në Prishtinë.

Myslimanët në tërë botën, ashtu edhe në Kosovë, sot po kremtojnë festën e Kurban Bajramit, festë kjo e cila simbolizon sakrificën e besimtarëve ndaj Zotit dhe humanitetin ndërmjet njerëzve.

Ritet për këtë festë nisën me faljen e namazit të sabahut që u bë në ora ora 4:19 minuta.

Namazi i Kurban-Bajramit është falur në orën 5.34 dhe i priu kryeimami i Këshillit të Bashkësisë Islame të Prishtinës, Burhan ef. Hashani, ndërsa hytben – mesazhin e Kurban – Bajramit e mbajti Myftiu i Kosovës, Naim ef. Tërnava.