“Falimenton” QKUK-ja, pacientët po i blejnë materialet shpenzuese

Pacientët e QKUK-së po detyrohen t’i blejnë vetë gjilpërat dhe penjtë kirurgjikë e madje edhe mantelet sterile të mjekëve në mungesë të furnizimit të nevojshëm nga Ministria e Shëndetësisë.

M.M. ka shpenzuar hiç më pak se 30 euro mëngjesin e së premtes (dje) për të blerë shiringa, gjilpëra e penj kirurgjikë, të cilët i nevojiteshin për operimin e një familjari të tij në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës (QKUK).

Njëjtë si ai edhe pacientët e tjerë të QKUK-së po detyrohen t’i blejnë gjilpërat dhe penjtë kirurgjikë, madje edhe mantelet sterile të mjekëve, në mungesë të furnizimit të nevojshëm nga Ministria e Shëndetësisë./Shkrimin e plotë e gjeni në Zëri.