Forcimi i kockave për të reduktuar stresin, 5 përfitimet e pirjes së qumështit gjatë natës

Qumështi është një burim i madh i lëndëve ushqyese të nevojshme për zhvillimin dhe rritjen normale të trupit tonë. Mineralet e rëndësishme si kalciumi, magnezi, hekuri dhe zinku gjenden në qumësht dhe gjithashtu ka vitamina thelbësore si vitamina D dhe B12. Shumë njerëz pinë qumësht në periudha të ndryshme gjatë ditës. Disa njerëz thonë se qumështi duhet të merret vetëm para gjumit, ndërsa të tjerët nuk besojnë në të njëjtën gjë.

Këtu janë përfitimet e pirjes së qumështit të nxehtë gjatë natës:

Promovon gjumë të mirë- Triptofani dhe melatonin janë dy substanca që gjenden në qumësht që mund të nxisin një gjumë të mirë. Triptofani çliron hormonin e serotoninës i cili përmirëson disponimin, inkurajon relaksimin dhe më tej liron hormonin melatonin, i cili njihet edhe si hormoni i gjumit.

Ul sheqerin në gjak- Qumështi është një ushqim i plotë që përmban edhe proteina ushqyese dhe aminoacide. Si rezultat, kontrollon nivelin e sheqerit në gjak. Nëse nuk merrni mjaftueshëm lëndë ushqyese gjatë ditës, atëherë pirja e një gote qumësht gjatë natës mund të ndihmojë në kompensimin e mungesës.

Ndihmon në humbjen e peshës- Qumështi është i mbushur me proteina që ndihmon në frenimin e urisë dhe nxit ndjenjën e ngopjes. Përveç kësaj, përmbajtja e kalciumit të qumështit vepron si një nxitës i metabolizmit, duke ndihmuar më tej në humbjen e peshës, sipas ekspertëve

Forcon kockat- Qumështi përmban lëndë ushqyese si kalcium, fosfor, vitaminë D dhe proteina të cilat janë thelbësore për forcimin e kockave tona. Gjithashtu, konsumimi i përditshëm i qumështit ul rrezikun e osteoporozës dhe frakturave të kockave.

Redukton stresin- Konsumimi i qumështit gjatë natës mund të ndihmojë gjithashtu për të siguruar një mëngjes pa stres. Prania e aminoacideve të veçanta në qumësht redukton nivelet e kortizolit dhe kjo ju ndihmon të zgjoheni duke u ndjerë të lehtë dhe më pak të prirur për t’u shqetësuar, sipas ekspertëve