Gjykata e apelit e Kanadasë urdhëron firmat e duhanit të paguajnë 15 miliardë dollarë për…

Një gjykatë kanadeze ka mbështetur vendimin që urdhëroi tre kompani duhani të paguajnë miliarda dollarë për dëmet.

Aktgjykimi përfshin kompanitë Imperial Tobacco, Rothmans Benson & Hedges dhe JTI-MacDonald.

Kompanitë kishin apeluar një vendim në favor të vitit 2015 që urdhëroi ata të paguanin mbi 15 miliardë dollarë.

Paditësit ishin duhanpirësit e Quebec, të cilët thanë se firmat nuk arritën t’i paralajmëronin për rreziqet shëndetësore që lidhen me pirjen e duhanit.

“Rothmans, Benson & Hedges” tha të premten se do të kërkojë leje për të apeluar në Gjykatën Supreme të Kanadasë.

“JTI-Macdonald Corp” tha se nuk është dakord me vendimin dhe po shqyrton të gjitha opsionet, duke përfshirë një apel.