Gruaja ukrainase dhe vajza e saj përqafojnë Islamin në Turqi

Në provincën Karabuk në Turqi, në Detin e Zi, u zhvillua një ceremoni e ngrohtë e besimit, teksa një grua ukrainase dhe vajza e saj përqafuan Islamin.

Liubov Maksymenko dhe vajza e saj Alona Alekseienko morën vendimin e rëndësishëm për t’u konvertuar në Islam, njoftoi të premten zyra e myftiut lokal.

Myftiu është një jurist profesionist që interpreton ligjin musliman.

Gjatë ceremonisë, Myftiu i Provincës Ercan Aksu prezantoi nënën dhe vajzën me parimet themelore të Islamit.

Pas besimit të tyre të sapogjetur, Liubov Maksymenko mori emrin “Safiye” dhe vajza e saj Alona Alekseienko mori emrin “Melek”. /aa