Hyundai zbuloi shtesën më të fundit të koleksionit të saj, N Vision 74

Hyundai zbuloi sot shtesën më të fundit të koleksionit të saj të “eksperimentimit teknologjik”, N Vision 74.

E frymëzuar nga një makinë që nuk ishte kurrë, ajo tregon se çfarë po ëndërrojnë inxhinierët e Hyundai për të ardhmen, shkruajnë mediat e huaja.

Një pjesë e makinës konceptuale, pjesë e vitrinës teknologjike, mendojmë se mund të quhet më së miri si një makinë me koncept të lartë, sepse demonstron teknologji futuriste fantastiko-shkencore që inxhinierët e kompanisë shpresojnë ta transformojnë në realitet shkencor.

Me një rezervuar karburanti hidrogjeni që mund të rimbushet në pesë minuta dhe një paketë baterie 62,4 kWh të aftë për karikim të shpejtë 800 V, N Vision 74 ka një rreze prej 373 miljesh (600 km).

Kjo, pavarësisht se ka motorë që prodhojnë 670 hp (500 kW/680 PS) dhe 664 lb-ft (900 Nm) çift rrotullues dhe një shpejtësi maksimale prej 155 mph (250 km/h).