IKShPK-ja alarmon për Omicronin: Tejet ngjitës, mbani maska në çdo mjedis

Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik ka bërë thirrje që të respektohen masat anti-COVID, pasi varianti Omicron është më dominuesi aktualisht dhe më ngjitësi. IKSHPK-ja shkruan në Facebook se duhet mbajtur maskat në çdo hapësirë dhe distanca mbi dy metra duhet respektuar, edhe në mjedise të hapura.

“Për shkak të rrezikshmërisë së lartë të përhapjes së COVID-19, bëjmë thirrje në veçanti për kujdes dhe mosgrumbullim. Ndërsa, rekomandojmë institucionet përgjegjëse të mbikëqyrin me përpikëri dhe të ndërmarrin të gjitha veprimet e nevojshme për zbatimin e masave për parandalimin dhe luftimin e pandemisë”, thuhet në komunikatë.

Instituti ka bërë thirrje që të gjithë personat mbi moshën 12-vjeçare të vaksinohen, me qëllim të parandalimit të koronavirusit.

Ditëve të fundit, numri i rasteve me COVID-19 po rritet çdo ditë. Të dielën u shënuan mbi 700 raste pozitive.