iPhone 16 Pro Max përmirëson ndjeshëm jetëgjatësinë e baterisë sipas një raporti

Si rezultat flagshipi i ardhshëm i Apple do të ofrojë jetëgjatësi më të lartë baterie me të njëjën madhësi që gjendet në modelet ekzistuese.

Apple në iPhone 16 Pro Max do të përdorë qeliza baterie me densitet më të lartë energjie sipas analistit të mirënjohur të Apple Ming-Chi Kuo.

Si rezultat flagshipi i ardhshëm i Apple do të ofrojë jetëgjatësi më të lartë baterie me të njëjën madhësi që gjendet në modelet ekzistuese.

Kuo thotë se densiteti i energjisë Wh/kg i qelizave të baterisë do të rritet në iPhone 16 Pro Max. Për të shmangur mbinxehjen e saj, Apple do të përdorë kasë prej çeliku për baterinë për herë të parë si një zgjidhje termike thotë Kuo.

Çeliku nuk është aq efektiv sa alumini në shpërndarjen e nxehtësisë, por është më i qëndrueshëm dhe rezistent. Përdorimi i çeliku gjithashtu eliminon vështirësitë e heqjes së baterive duke i hapur rrugë baterive të zëvendësueshme kërkuar nga Bashkimi Europian për smartfonët.

Nëse dizajni i baterive të reja shkon sipas parashikimeve, Kuo beson se do të adoptohet për të gjitha modelet e ardhshme iPhone 17 vitin e ardhshëm.