iPhone në 2019 – sensor 3D në anën e pasme

Kamera Selfie TrueDepth e Apple përmban një sensor 3D dhe duke filluar nga 2019, kamera e pasme mund të ketë një sensor 3D të vetin.

Kompania thuhet se po flet me disa furnizues të komponentëve dhe vlerëson mundësitë e saj.

Sensori i pasmë i 3D do të ndihmojë në përmirësimin e ARKit të Apple pasi do të japë matje të vërteta të distancës sesa vlerësimet e dhëna nga konfigurimi i kamerës.

Me sa duket, do të përdoret gjithashtu për të përmirësuar mënyrën e portretit, ngjashëm me kamerën selfie.

Ndryshe nga sensori përpara – i cili përdorë qasjen e dritës të strukturuar të Kinect origjinal – sensori i pasmë do të përdorë një aparat fotografik me kohë. Kjo është teknologjia e përdorur nga gjenerata e dytë Kinect (që ka ardhur me Xbox One).

Sensorët të tillë janë përdorur tashmë në telefonat Project Tango si Lenovo Phab2 Pro dhe Asus Zenfone AR./Mesazhi/