Kandidati për president të Austrisë kërcënohet me vdekje nga djathtistët

Kandidatit për president të Austrisë nga Partia e Gjelbër, Alexander Van der Bellen do t’i ofrohet mbrojtje pas kërcënimeve me vdekje nga ekstremistët e djathtë.

Kandidatit për president të Austrisë nga Partia e Gjelbër, Alexander Van der Bellen do t’i ofrohet mbrojtje pas kërcënimeve me vdekje nga të ekstremistët e djathtë, raporton Anadolu Agency (AA).

Sipas gazetës “Kurier” mësohet se një person i krahut të djathtë ektrem ka kërcënuar me jetë Van der Bellen nga llogaria e medias sociale dhe pas kësaj Ministria e Brendshme sot i ka ofruar mbrojtje me policë për Bellen.

Ndër të tjera theksohet se ekipet e anti-terrorizmit do të marrin vazhdimisht masa të gjera në shtëpinë, rrugët dhe vendet që viziton Bellen.

Personi i të djathtës ekstreme i cili me publikimet e bëra kuptohet se është ithtar neo-nazist thuhet se ka kërcënuar se do të qëllojë Bellen dhe se ai ka bërë publikime të kryqit dhe të fotove të armëve.