Me këto ushqime mund të largoni ankthin…

“Përpos përzgjedhjes së gjësendeve të shëndetshme ushqimore, konsumimit të sasive të mjaftueshme të lëngjeve dhe evitimit të kafeinës, ekzistojnë edhe metoda të tjera për largimin e ankthit me anë të ushqimeve”, thotë ekspertja, dr. Uma Naidoo.

Studimet kanë treguar sesi karbohidratet e komplikuara metabolizohen më ngadalë, duke ndihmuar në mbajtjen stabil të nivelit të sheqerit në gjak, gjë që krijon ndjenjën e qetësisë dhe rehatisë.Evitimi i shujtave çrregullon nivelin e sheqerit në gjak, prandaj mund të paraqitet ankthi.

Duhet rritur konsumimin e ushqimeve që kanë shumë magnez, sikur që janë perimet e gjelbra me fletë, bishtajat, pemët me gëzhojë, farat dhe drithërat integrale.Në mënyrë që organizmi juaj të ketë mjaft zink, duhet të hani ushqime si: mëlçi, mish të lopës, të kuq të vezës, etj.

Është parë se edhe ushqimet, si: kastravecët turshi, lakrat turshi dhe kefiri, ndikojnë në largimin e ankthit./Mesazhi/