Kur nga Kasapët marrim dituri !

Ubejd Gashi

Kur nga Kasapët marrim dituri !
Mushkni t’ zeza mushkni t’ bardha.
Nuk ka mushkni t’ zeza.
Ato qe i blejne ne mishtore per mushkni t’ zeza, qenkan Melqi!!!
Mirepo, Kasapët na kane mesu keshtu.
E jo Veterinaret.
E jo Mjeket.
Dihet pse.
Ky eshte problemi.
Qe ne marrim dituri nga jo kompetentet.
Nga analistet jo profesioniste, ne vend se nga Akademikek e Vertete.
Keshtu eshte kur shpesh edhe Diturite tjera i kemi marre nga kasapet.
Nga kasapet e historise.
Nga kasalet e letersise.
Nfa kasapet e biologjise.
Nfa kasapet e revolucioneve.
Nga kasapet e filozofise.
Nga kasapet e ideologjive.
Nga kasapet komunist.
Nga kasapet serb.
Nga kasapet greke.
Nga kasapet lindor, perendimor.
Nga kasapet kemaliste, enveriste!
E jo nga Dijetaret.
Mushkeri t’ zeza nuk ka.
Por, kasapi nuk ka dite me dallu çka eshte melçia.
I ka thone mushkni e zeze.
Edhe populli i ka thone mushkni e zeze.
Dhe, t ‘gjithe i kemi thone mushkni e zeze.
Ky eshte defekti.
Njejte eshte per cdo lemi.
Prandaj nuk dime.
Prandaj gabojme.
Prandaj nuk mirremi vesh.
Se,
Ne, kohe te gjate kemi mesuar dhe ende mesojme nga kasapet e diturise!
Per shqiperi kemi mesu nga kasapet e shqiperise.
Per histori nga kasapet e historise.
Per politike nga kasapet e politikes.
Per Fe, Per Drejtesi, Ekonomi, Politike, Filozofi, Sociologji, Psikologji,
Nga Banalistet.
Nga Burdushat!
Sepse,
Keta favorizohen.
Ketyre ju kane dhene mikrofonin.
Populli i marrë shkon pas zhurmes e jo pas Diturise!!

Nga: Ubejd Gashi