Macron urdhëron mbylljen në të gjithë Francën, mbyll shkollat

Presidenti Francez Emmanuel Macron urdhëroi mbylljen të mërkurën në tërë Francën në bllokimin e saj të tretë kombëtar dhe tha se shkollat do të mbyllen për tre javë ndërsa ai kërkonte të parandalonte një valë të tretë të infeksioneve COVID-19 që kërcënon të mbingarkojë spitalet.

Me numrin e të vdekurve afër 100,000, njësitë e kujdesit intensiv në rajonet më të goditura janë në gjendje të rëndë dhe me një vaksinim më të ngadaltë sesa ishte planifikuar, Macron u detyrua të braktisë qëllimin e tij për të mbajtur vendin të hapur për të mbrojtur ekonominë.

“Ne do të humbasim kontrollin nëse nuk lëvizim tani,” tha presidenti në një fjalim televiziv drejtuar kombit francez.

Njoftimi i tij do të thotë që kufizimet e lëvizjes tashmë në fuqi për më shumë se një javë në Paris dhe disa rajone veriore dhe jugore, tani do të zbatohen në të gjithë vendin për të paktën një muaj, nga e shtuna. /Mesazhi.com