Më të rejat nga Palestina

I dërguari palestinez në OKB e quan dështimin e rezolutës si "katastrofike"

SHBA vendos veton ndaj rezolutës së Këshillit të Sigurimit të OKB-së që kërkon një armëpushim të menjëhershëm humanitar në Gaza, disa orë pasi shefi i OKB-së tha se “është koha për të vepruar”.

I dërguari palestinez në OKB e quan dështimin e rezolutës si “katastrofike”, thotë se lufta e vazhdueshme e Izraelit në Gaza do të çojë në më shumë mizori, vrasje dhe shkatërrime.

Ministri izraelit i mbrojtjes ka falënderuar SHBA-në për “udhëheqjen e guximshme” pasi përdori të drejtën e vetos në një projekt-rezolutë që bën thirrje për armëpushim në Gaza.

Gjysmëhëna e Kuqe Palestineze thotë se dhjetëra njerëz u vranë në sulmet izraelite në një shtëpi pranë një spitali në Khan Younis.

Zëdhënësi i Brigadave Qassam Abu Obaida thotë se luftëtarët e tyre shkatërruan 21 automjete të ushtrisë izraelite ose plotësisht ose pjesërisht në 24 orët e fundit.

Të paktën 17,487 palestinezë të vrarë në Gaza që nga 7 tetori. Në Izrael, numri zyrtar i rishikuar i vdekjeve është rreth 1,147.