Mercedes-Benz do të dyfishojë prodhimin e motorëve elektrike në njërën prej fabrikave gjermane

Mercedes-Benz do të dyfishojë kapacitetin e prodhimit për motorët elektrikë në 1 milion njësi në fabrikën e tij në Untertuerkheim, e cila tradicionalisht është fokusuar në motorët me djegie, raportoi të martën revista WirtschaftsWoche.

Këshilli i menaxhimit dhe punimeve të prodhuesit gjerman të makinave arriti një marrëveshje për ristrukturimin e vendndodhjes në Gjermaninë jugperëndimore, e cila gjithashtu parashikon një ulje prej 20 për qind të kostove fikse deri në vitin 2025 krahasuar me vitin 2019 dhe shkurtimet e fuqisë punëtore, thuhet në raport.

Si shumë prodhues të tjerë të makinave edhe Mercedes-Benz planifikon që në vitet e ardhshme të bëhet prodhues plotësisht i makinave elektrike.