Ministrat e Jashtëm të Spanjës dhe Turqisë diskutojnë masën e njohjes së Palestinës

Jose Manuel Albares dhe homologu i tij turk Hakan Fidan janë takuar në Bruksel.

“Ne kemi rishikuar marrëdhëniet tona dypalëshe dhe kemi biseduar për vendimin e Spanjës për të njohur shtetin e Palestinës të martën e ardhshme,” tha ai në një postim në X.

“Ne jemi dakord për nevojën për të bashkuar forcat për paqe.”

Spanja, së bashku me Irlandën dhe Norvegjinë, deklaruan këtë javë se do të njihte një shtet palestinez më 28 maj. Izraeli tha se kjo përbënte një “shpërblim për terrorizmin” dhe tërhoqi ambasadorët e tij nga tre kryeqytetet.