Ndërtesa më e lartë në botë po merr formë: Pamje që zbulojnë ndërtimin e “Jeddah Tower” në Arabinë Saudite

Disa pamje të publikuara në internet thuhet se zbulojnë punën ndërtimore të Jeddah Tower të Arabisë Saudite, e cila do të thyejë rekordin si ndërtesa më e lartë në botë kur të përfundojë vitin e ardhshëm.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, bëhet fjalë për pamje që tregojnë një rrokaqiell që do të ngritët mbi qytetin saudit të Jeddah, pasi është ndërtuar nga themelet e tij në fillim të vitit 2014 deri në lartësinë e tanishme prej 266 metra

Ndërtesa 170-katëshe do të kapërcejë Burj Khalifa të Dubait si ndërtesa më e lartë në botë – pritet të kushtojë rreth 2 miliardë dollarë – dhe do të shfaqë një hotel, apartamente dhe zyra, si dhe një kuvertë të madhe të shikimit në natyrë që dyshe si një ‘park ajror’.

Pamjet, të postuara nga përdoruesi i YouTube Checoblett, thuhet se janë një përmbledhje e fotografive të marra nga kulla qëkur ndërtimi filloi në mars të vitit 2014.

Ndërtesa, e cila do të mbetet një skelet betoni dhe çeliku derisa dritaret e saj të shtohen më vonë në procesin e ndërtimit, tani është ngjitur në lartësinë prej 266 metra.

E vonuar me vite për shkak të procedurave dhe shkaku i çështjeve të financimit, tani duket se Jeddah Tower, e propozuar për herë të parë në vitin 2008, më në fund mund të jetë në rrugë të mbarë për përfundimin.

Duke folur në janar, Mounib Hammoud, CEO i kompanisë ekonomike Jeddah, tha për CNN: “Deri në vitin 2020, do të fillojmë të shohim gjëra: Do të shihni kullën, do të shihni qendrën tregtare, do të shihni shumë projekte të tjera”.