Nëse don ta shkatërrosh një vend, leshoju gomerët

Nje gomar ishte lidhur pas nje peme. Shejtani shkoi dhe e zgjidhi. Menjehere, veshgjati hyri ne bahcen e fqinjeve dhe filloi te haje ne te mbjellat, pa u qederosur aspak.
E vuri re gruaja e bujkut, pronarit te bahces, e cila nxorri ciften dhe e shembi veshgjatin pertoke.
I zoti i gomarit degjoi te shtenen dhe doli jashte. Me te pare gomarin e tij te shtrire sa gjere gjate, e humbi toruan, mori ciften dhe vrau gruan e fqinjit.
Kur u kthye bujku ne shtepi dhe pa gruan e tij te vrare, mori ciften dhe vrau te zotin e gomarit.
Shejtanin e pyeten:”Po ti cfare bere?!”
Ai u pergjigj:”Asgje more. Thjesht leshova gomarin.”
Prandaj, heret eshte thene se, nese don ta shkaterrosh nje vend, leshoju gomeret!