Nëse nuk hani mëngjes, rrezikoheni nga këto sëmundje

Një studim konfirmon dhe njëherë rëndësinë që ka konsumi i vaktit të mëngjesit.

Shkencëtarët nga Shkolla e Shëndetit Publik të Universitetit të Harvardit kryen një studim në të cilin morën pjesë 26 mijë burra mbi 45 vjeç, të cilët nuk kishin probleme serioze shëndetësore.

Pasi shkencëtarët shikuan të gjithë faktorët e mundshëm të rrezikuar për probleme serioze kardiovaskulare, arritën në përfundimin se anashkalimi i mëngjesit rrit rrezikun e sulmit në zemër dhe vdekjen nga sëmundjet e rënda të zemrës me 27 përqind.

Në të njëjtën kohë, pjesëmarrësin që hanin më pak mëngjes, ishin më të uritur më vonë gjatë ditës dhe konsumonin më shumë ushqim në mbrëmje.

Sipas tyre, anashkalimi i mëngjesit mund të çojë në probleme si: obeziteti, hipertensioni dhe diabeti.